Fehér
USB QuickCharge3.0 kompatibilis 4 portos hálózati gyorstöltő
2390 Ft db Hozzáadás a kosárhoz
Fehér
USB hálózati gyorstöltő 2 port /3
USB hálózati gyorstöltő 2 port /3,1A/ digitális kijelzővel
2490 Ft
Univerzális napelemes töltő (Power bank
Univerzális napelemes töltő (Power bank, telefon, tablet, stb. töltésére)
3290 Ft db Hozzáadás a kosárhoz
Fogyasztás
3,8W
Szivargyújtó (12-24V) USB Gyorstöltő 4 portos felcsiptethető vezetékes adapterrel 5
Szivargyújtó (12-24V) USB Gyorstöltő 4 portos felcsiptethető vezetékes adapterrel 5,1A 5V
3890 Ft db Hozzáadás a kosárhoz
Foglalat
5V-os
Fogyasztás
5,1AW

Qualcomm QuickCharge

https://www.qualcomm.com/sites/ember/files/styles/optimize/public/components/open-html/image/quick-charge-black-logo-nonumber_tiny.png?itok=YueYJgVf

   Kétséget kizáróan a legelterjedtebb gyorstöltési szabvány a Qualcomm QuickCharge, röviden QC.

Minden esetben visszafelé kompatibilisak a QC1.0, QC2.0, QC3.0 és QC4+ eszközök. Ha például egy QC3.0 szabványt támogató adaptert és töltőkábelt használunk egy QC2.0 képes telefonnal, a gyorstöltés sebessége QC2.0 szabványnak megfelelő lesz. Legújabb változata a QC4+, de mivel egyelőre igen kevés eszköz támogatja, a QC3.0 kiegészítők az elterjedtebbek.

   A QC3.0 technológiát úgy tervezték, hogy akár négyszer gyorsabban töltse fel az eszközöket mint a hagyományos töltők és hogy 40%-kal hatékonyabb legyen, mint a QC2.0 volt.

A szabvány fejlesztésének lényege, hogy lehetőleg egyetlen QuickCharge adapter gyakorlatilag bármilyen mobileszközünknek a számára megfelelő töltési feszültséget és áramerősséget biztosítsa. Míg a QC2.0 még 4 féle üzemmódot támogatott (5 V/2A, 9V/2A, 12V/1.67A és 20V) addig a  QC3.0 INOV névre keresztelt algoritmusa ezzel szemben kommunikál az eszközzel és egy 3,2-20V-os tartományba eső feszültséget állít be töltés közben dinamikusan, így még alkalmazkodóképesebb lett. A töltendő eszköz gyakorlatilag megkérdezi a töltőt, hogy mekkora a legnagyobb teljesítmény amit le tud adni, a töltő pedig ezzel egyidejűleg az információt kapja meg az eszköztől, hogy mennyi a legnagyobb áramerősség, amit a csatlakoztatott eszköz képes felvenni.

Kíváncsi, hogy készüléke melyik QuickCharge változatot támogatja? A kompatibilitási lista letölthető a Qualcomm webhelyéről:

https://www.qualcomm.com/media/documents/files/quick-charge-device-list.pdf

 

Power Delivery

https://ecs7.tokopedia.net/img/cache/700/product-1/2018/12/8/45340657/45340657_373d0dda-4b82-449a-b117-585aef445322_700_700.jpg

   A Power Delivery szabvány a Google és az Android eszközkompatibilitási törekvései miatt egy egyre jobban terjedő -a Qualcomm megoldásához nyomokban hasonlító, de nagyban eltérő- szabvány amely az USB-C csatlakozó tulajdonságaira alapozva csak USB-C aljzatos adapterekkel működik.

   Figyeljünk arra, hogy bár minden PowerDelivery csatlakozó USB-C típusú, de nem minden USB-C csatlakozó PowerDelivery képes: egy USB-C port lehet „sima” és lehet USB -C Power Delivery csatlakozó is. Előbbi 5V/3A, mig az utóbbi akár 20V/5A (100W, akár notebookok töltésére is alkalmas lehet!) képességgel rendelkezhet.

A Power Delivery szabványnál (akárcsak a QC3.0-nál) töltő és a töltendő eszköz közösen határozzák meg az ideális feszültség/áramerősség kombinációt. Hasonló a működési elve mint a QuickCharge-nak és valamilyen szinten átjárhatóak; PD szabványú adapterrel tölthetünk gyorstöltéssel QC3.0 szabványú eszközöket, fordítva viszont már nem minden esetben ismeri el a töltendő eszköz teljes értékű gyorstöltésnek a QC3.0 töltőnket.

Számíthatunk rá, hogy a jövőben a Google az Android operációs rendszert a készülékein alkalmazni kívánó gyártóktól meg fogja követelni az USB-C csatlakozót és a PowerDelivery támogatást.


Huawei SuperCharge 

Huawei Logo 1000*1000 transprent Png Free Download - Black And ...

    A Huawei SuperCharge egy kifejezetten biztonságos, ugyanakkor a QC és PD szabványokhoz képest lassabb gyorstöltési technológiának számít.

A telefon akkumulátorának állapota és hőmérséklete alapján váltja a töltési módokat: 5V/2A, 4,5V/5A és 5V/4,5A. A Huawei SuperCharge oda-vissza kompatibilis a Qualcomm QuickCharge szabvánnyal: tehát a Huawei SuperCharge- képes telefonok gyorstöltésre használhatóak a QuickCharge adapterekkel és fordítva.

 

 

Apple Fast charging

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ab/Apple-logo.png/64px-Apple-logo.png

   Apple eszközök a Power Delivery-n kívül nem támogatják fentebb említett technológiákat; például ha az iPhone készüléket QC3.0 kompatibilis kábellel QC3.0 adapterbe dugjuk, a telefon tölteni kezd, de nem gyors töltéssel hanem a saját, hagyományos töltőjével megegyező sebességgel.
   Az Apple termékek esetén ahhoz, hogy igazán gyors töltést érhessünk el, választhatunk az eredeti Apple 29W/61W/87W USB-C töltő és bármilyen PowerDelivery adapter közül USB-C->Lightning vagy USB-C->USB-C kábellel. Érdekesség, hogy az Apple eszközök biztonsági beállításai a gyorstöltést csak 80% alatti töltöttségi szinten teszik lehetővé

 

Samsung Adaptive Fast Charging

Képtalálat a következőre: „adaptive fast charging logo”

    A Samsung saját megoldása az Adaptive Fast Charging technológia, amelynek fejlesztésénél a Qualcomm QuickCharge technológiát vették alapul, így kompatibilis az ilyen adapterekkel és kábelekkel.

Bár "papíron" képes 9V/2A-es töltésre, ami 18W teljesítményt jelent, de ezt valójában biztonsági okokból mégsem teljesíti. Szerencsére a Samsung USB-C csatlakozóval szerelt modelljei már kompatibilisak PowerDelivery szabványú kiegészítőkkel is, így az ezeket a készülékeket használóknak sem kell beérniük az régebbi AFC képességeivel.

A Samsung a Galaxy S és Note sorozatú modelljeit sokáig QuickCharge 2.0 adapterekkel hozta forgalomba, azonban a Galaxy Note10+ már Power Delivery töltőfejjel és kábellel csomagolva érkezett a felhasználókhoz.